Održava se Konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova (MUP) Ranko Ostojić otvorio je danas u prostorijama MUP-ovog odmarališta Valbandon petu Konferenciju Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Otvorenju je prisustvovala ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja će na ovogodišnjoj Konferenciji održati čak dva predavanja.

Pregledom dosadašnjeg tijeka unaprjeđenja hitne medicinske službe u RH, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu sudionicima će ukratko pojasniti koje sve aspekte hitne medicine spomenuti projekt unaprjeđenja obuhvaća te kako je njegovim provođenjem izjednačena dostupnost i podignuta kvaliteta usluge hitne medicine odnosno osiguran je jednaki standard na cijelom području RH. Kao načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja održat će i predavanje Nacionalni generički, integrirani plan koordiniranog postupanja u zdravstvenim kriznim situacijama. Cilj navedenog plana je racionalizacija sustava upravljanja u zdravstvenim kriznim situacijama i to upravljanjem zdravstvenim sustavom preko Kriznog stožera Ministarstva zdravlja te donošenjem specifičnih akcijskih planova vezanih za prostor štetnog događaja, prostor transporta i prostor bolničkog zbrinjavanja.

Hrvatska platforma za smanjenje rizika od katastrofa osnovana je kao forum ili sustav za usuglašavanje stavova o potrebama djelovanja u smanjenju rizika, procjenjivanju opasnosti, usuglašavanju aktivnosti te poticanju i postizanju kvalitetnijeg odgovora na rizike na nacionalnoj razini.

Podijeli: