Održana Platforma infektologa

Indikacije za otpust COVID-19 bolesnika iz bolnice bile su glavna tema današnje Platforme infektologa koju je vodio izv. prof. dr. sc. Ivan Puljiz, dr. med. iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", dok je tehničku podršku pružila Služba za telemedicinu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Platforma osigurava stručne konzultacije i potiče širok dijalog između zdravstvenih djelatnika s ciljem ujednačavanja prakse i primjene najnovijih znanstvenih spoznaja u vezi zbrinjavanja oboljelih od COVID-19. Referentni centar je Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" čiji renomirani liječnici daju konkretne prijedloge za pristup, liječenje i otpust pacijenata s infekcijama vezanim za novi koronavirus. Ovaj način suradnje omogućava brži prijenos informacija vezan za nove protokole rada zdravstvenih djelatnika te učinkovitiju implementaciju jednostavnih, praktičnih i konzistentnih rješenja.

Telemedicinsko povezivanje svih bolnica u Hrvatskoj koje liječe bolesnike s koronavirusom bio je preduvjet za kreiranje platforme za stručne konzultacije, a isti je još u prosincu prošle godine ispunila Služba za telemedicinu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Podijeli: