Održana konferencija Dani kriznog upravljanja

Međunarodna konferencija 12. dani kriznog upravljanja održana je od 27. do 29. svibnja 2019. u Šibeniku, a okupila je vodeće domaće i strane stručnjake iz područja kriznog upravljanja, uključujući ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maju Grbu-Bujević, dr. med.

Ravnateljica HZHM-a aktivno je sudjelovala na okruglom stolu pod nazivom Provedba evakuacije kao posljedice velikih šumskih požara. Okrugli stol moderirao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut, a rasprava je započela predstavljanjem studije slučaja velikog požara otvorenog prostora na Pelješcu 2018. godine. Nažalost, šumski požari na Jadranskoj obali, ali i u kontinentalnom dijelu zemlje učestala su pojava, a evakuacija kao mjera zaštite stanovništva iznimno je složena aktivnost. Stoga evakuacija mora biti unaprijed definirana, planski pripremljena i provedena u najkraćem mogućem roku – zaključak je rasprave stručnjaka s područja hitne medicine, sigurnosti, turizma, vatrogastva, zaštite na radu, sustava civilne zaštite, lokalne zajednice i udruga građana.

Uz ovu aktualnu temu, konferencija je obuhvatila i teme vezane uz migrantsku krizu, strateško upravljanje u kriznim situacijama, utjecaj kriznih situacija na poslovanje organizacija te primjenu novih tehnologija. Međunarodna konferencija 12. dani kriznog upravljanja održana je u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH te uz potporu Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Podijeli: