Održana glavna planska konferencija u sklopu priprema za vježbu sustava domovinske sigurnosti

Prošlog tjedna u Divuljama kraj Trogira održana je glavna planska konferencija u sklopu priprema za vježbu Sigurnost 2018-LIVEX sustava domovinske sigurnosti na kojoj je sudjelovala pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Branka Tomljanović, dr. med.

Uz predstavnicu HZHM-a, konferenciji je prisustvovao ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić sa suradnicima, zatim predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vježba će se održati u svibnju 2018., a sastojat će se od simulacijske vježbe, koja će se održati u Simulacijskom središtu kopnene vojske u Zagrebu i terenske vježbe, koja će se održati na području Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Vježbom Sigurnost 2018-LIVEX provjerit će se sposobnosti tijela sustava domovinske sigurnosti u odgovoru na krizu, njihova nadležnost sukladno zakonima prema kojima su osnovani, ali i komunikacijsko-informacijski sustav te standardne operativne procedure i sposobnosti Operativnog vatrogasnog zapovjedništva.

Podijeli: