Održan Simpozij Mediji i zdravlje o budućnosti zdravstva

U okviru Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja, proteklog je vikenda u Grožnjanu održan Simpozij Mediji i zdravlje na kojem je sudjelovala ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. Ovogodišnji, šesnaesti po redu Simpozij bio je posvećen Budućnosti zdravstva u Republici Hrvatskoj, a okupio je na jednom mjestu medicinske stručnjake iz hrvatskog zdravstvenog sustava te vodeće novinare koji prate zdravstvo iz svih domaćih medija kako bi zajednički raspravili goruće teme u našem zdravstvenom sustavu počevši od trenutnog financijskog i kadrovskog deficita.

Uz ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, dr. med., u Grožnjanu su o budućnosti zdravstva u RH govorili brojni drugi stručnjaci iz područja medicine. Na Simpoziju su predstavljeni noviteti i promjene koje planira provesti Ministarstvo zdravstva kao odgovor na izazove vezane uz demografsko, epidemiološko i gospodarsko stanje nacije u skorijoj budućnosti. Također, sudionici su dobili uvid u izazove institucija koje obrazuju nove naraštaje zdravstvenih djelatnika te u osnove personalizirane medicine tj. usklađivanje lijekova s genetskim kodom.

Organizatori Simpozija su udruga Difrakcija i Hrvatsko novinarsko društvo – Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Podijeli: