Održan prvi trening „Trijaža djece u odjelu hitne medicine“ u Klinici za dječje bolesti Zagreb

U Klinici za dječje bolesti Zagreb danas je po prvi puta održan tečaj o postupku trijaže na pedijatrijskim odjelima hitne medicine pod nazivom „Trijaža djece u odjelu hitne medicine“ u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Ususret skorom otvaranju odjela hitne medicine u toj bolnici, ovim tečajem zdravstveni djelatnici osposobljavaju se za pružanje hitne medicinske skrbi djeci i obučavaju za pravilno i jedinstveno trijažiranje pacijenata.

Program tečaja obuhvaćao je niz predavanja na temu postupaka trijaže u odjelu hitne medicine, Australsko-azijske ljestvice trijaže koja se već primjenjuje kod odraslih pacijenata u bolničkim odjelima hitne medicine, komunikacijskih vještina trijažnih sestara/tehničara te medicinsko-zakonskih obveza i medicinske dokumentacije. Kroz opuštenu, ali i radnu atmosferu nacionalni instruktori održali su vrlo zanimljiva i edukativna predavanja. Nakon teorijskog dijela tečaja polaznice su imale mogućnost stečeno znanje praktično pokazati u vježbi na pisanim scenarijima. Kroz vježbu na scenarijima medicinske sestre pokazale su dobro poznavanje teorije, ali i snalažljivost i mogućnost brze reakcije koja je nužna za pravilnu skrb hitnih pacijenata. Nakon odrađenog teorijskog i praktičnog dijela, medicinske sestre pristupit će pisanom i praktičnom ispitu te primiti potvrdnice o uspješnom završetku tečaja.

Kako u Klinici za dječje bolesti Zagreb s radom uskoro kreće odjel hitne medicine, vrlo je važno da se medicinske sestre i tehničari upoznaju s jedinstvenim trijažnim sustavom i educiraju za provođenje trijaže pedijatrijskih pacijenata kojom se osigurava ispravna i pravodobna procjena svih hitnih pacijenata. Kontinuirana edukacija i usavršavanje zdravstvenih djelatnika osnovni su preduvjeti za kvalitetan rad i najbolju skrb za najpotrebitije.

Podijeli: