Objavljen šesti broj časopisa Hitna medicinska služba

U izdanju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu objavljen je šesti broj časopisa Hitna medicinska služba čija je središnja tema Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS). Važnost rada djelatnika HMS-a prepoznao je Hrvatski sabor te se od 2013. godine Nacionalni dan HMS-a obilježava na dan 30. travanj. Središnje obilježavanje je svake godine u drugom gradu, a nakon Zadra, Dubrovnika i Pule, brojni djelatnici HMS-a ove su se godine okupili u Varaždinu. U novom broju časopisa Hitna medicinska služba pročitajte kako je Nacionalni dan HMS-a obilježen u Varaždinu, ali i diljem RH.

Također, u ovom broju vam donosimo razgovor s novim ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije Brankom Godićem, dipl. oec. te intervju s predsjednicom Europskog društva za hitnu medicinu Barbarom Hogan, dr. med. O nizu zanimljivih putovanja bračnog para Emilije i Milana Lazarevića, djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, čitajte u rubrici Ljudi. Ostatak časopisa donosi pregršt novosti i zanimljivih tema iz područja hitne medicine poput osvrta na aktivnosti Kriznog stožera Ministarstva zdravlja pri organizaciji i funkcioniranju odgovarajuće zdravstvene zaštite migranata u privremenom izbjegličkom kampu Opatovac i na graničnim prijelazima te u Zimskom prihvatnom tranzitnom centru Slavonski Brod.

Nadamo se će vam teme obrađene u šestom broju časopisa Hitna medicinska služba biti zanimljive. Ovim putem vas pozivamo da sudjelujete u izradi časopisa te da svojim stručnim prilozima i zanimljivostima iz prakse sadržajno obogatite sljedeća izdanja. Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavit će, tijekom sljedećeg tjedna, časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te bolničkim centrima za hitnu medicinu. Podsjećamo da časopis možete preuzeti i u PDF formatu ovdje.

Podijeli: