Objavljen sedmi broj časopisa Hitna medicinska služba

Objavljen je sedmi broj časopisa Hitna medicinska služba koji donosi pregršt novosti i nastavak informiranja o događanjima iz područja hitne medicine. Središnja tema ovog broja posvećena je novim standardima i edukacijskim programima u djelatnosti hitne medicine, objavljenim u Narodnim novinama (br. 80/2016) u rujnu 2016. Standarde i edukacijske programe utvrdio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu, a njihovom objavom sustav hitne medicine u RH dobio je jedinstven skup standarda prema kojima se moraju ravnati sve institucije koje se bave bolničkom i izvanbolničkom hitnom medicinom.

Nadalje, u fokusu sedmog izdanja časopisa Hitna medicinska služba je i projekt hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) na dubrovačkom području uspostavljen početkom ljeta u suradnji Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova i Dubrovačko-neretvanske županije. U našim stalnim rubrikama Karijere i Ljudi pročitajte zanimljive razgovore s prvostupnicom sestrinstva Valentinom Kovaček iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, odnosno s vozačem Dragom Prnjatom iz Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije.

Nadamo se će vam obrađene teme biti zanimljive,a ovim putem vas pozivamo da sudjelujete u izradi časopisa te da svojim stručnim prilozima i zanimljivostima iz prakse sadržajno obogatite sljedeća izdanja.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavit će, tijekom sljedećeg tjedna, časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te objedinjenim hitnim bolničkim prijemima. Podsjećamo da časopis možete preuzeti i u PDF formatu ovdje.

Podijeli: