Objavljen peti broj časopisa Hitna medicinska služba

Hrvatski zavod za hitnu medicinu objavio je peti broj časopisa Hitna medicinska služba, a njegova redakcija se ponovo pobrinula da obuhvati većinu novosti i zanimljivosti s područja hitne medicine u Hrvatskoj.

U fokusu ovog broja je četveromjesečni pilot projekt Ministarstva zdravlja Hitna helikopterska medicinska služba (HHMS), gdje uz zanimljive činjenice o samoj službi možete pročitati i intervju s članovima prvih timova HHMS-a, liječnicom Jelenom Aranzom i medicinskim tehničarom Darkom Stošićem. Novi broj donosi i razgovor s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Matom Matićem, dipl. soc. radnik o pružanju hitne medicinske skrbi izbjeglicama i migrantima s Bliskog Istoka te izazovima organizacije rada hitne medicinske službe u ovakvim uvjetima, ali i intervju s prvakom Hrvatske u judu – Marijanom Urlićem, dr. med. koji u Makarskoj zbrinjava hitne pacijente.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavit će, tijekom sljedećeg tjedna, časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te bolničkim centrima za hitnu medicinu. Podsjećamo da časopis možete preuzeti i u PDF formatu ovdje te da nam se, ako želite sudjelovati u izradi časopisa, slobodno javite na mail: hms@hzhm.hr.

 

Podijeli: