Nova vozila i zaštitna oprema djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije

Ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikši Antici, dipl. iur. jučer je u Dugoj Resi zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, dipl. ing. arh. uručila ključeve dva nova vozila za hitne medicinske intervencije. Svečanoj primopredaji, ali i prezentaciji specijalističkog usavršavanja liječnika iz županijskog Zavoda te zaštitne odjeće za sve djelatnike Zavoda i obilazak novouređenih prostorija dugoreške ispostave, prisustvovala je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima. Svečanost je okupila i niz drugih uglednih gostiju, uključujući predsjednika Županijske skupštine Ivana Vučića, dipl. ing., gradonačelnika Duge Rese Tomislava Boljara te velik broj ravnatelja županijskih zavoda za hitnu medicinu.

Vozila su nabavljena iz decentraliziranih sredstava, ukupna vrijednost im je 1.398.395 kuna, a većinu tog iznosa osigurala je Županija, dok je razliku podmirio Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Vozila su opremljena suvremenom opremom sukladno europskim standardima te hrvatskim standardima koje medicinski automobili za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) u RH trebaju zadovoljavati. „Dodjelom ovih vozila Dugu Resu stavljamo na mjesto gdje je trebala biti još prošle godine, a to znači bolju sigurnost na cesti i bolje zbrinjavanje pacijenata odnosno unapređenje ukupnog rada HMS-a koji pokriva izuzetno veliko područje, ali ima i potporu karlovačkog HMS-a stoga su pacijenti na ovom području doista sigurni“ izjavila je tom prilikom prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, dipl. ing. arh. istaknula je kako Županija već niz godina ulaže u objekte, ali i u opremu i u ljude te najavila nastavak takve prakse i u budućnosti jer Županija želi stvoriti uvjete za ostanak stanovnika na ovim prostorima. Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu siguran je da će ova nova vozila omogućiti njegovim djelatnicima kvalitetniji i brži rad pri zbrinjavanju stanovnika Karlovačke županije, ali i turista. „Vozila su opremljena svom potrebnom opremom i zadovoljavaju standarde, a osim u opremu uložili smo i u ljude. Svi djelatnici, njih ukupno 119, dobili su novu radno zaštitnu odjeću, posebno certificiranu i prilagođenu potrebama njihovog rada na terenu, ukupno vrijednu 235 tisuća kuna. Uspjeli smo i preurediti dugorešku Ispostavu u što je uloženo oko 70 tisuća kuna. Posebno sam zadovoljan što su nam odobrene dvije specijalizacije iz hitne medicine za dva doktora medicine zaposlena u Zavodu u ukupnoj vrijednosti 2,5 milijuna kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda“, naglasio je tom prigodom ravnatelj karlovačkog Zavoda Nikša Antica, dipl. iur.

 
Podijeli: