Našice dobile Objedinjeni hitni bolnički prijem

U Općoj županijskoj bolnici Našice ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić danas je otvorio novi Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) vrijedan ukupno 4,2 milijuna kuna. To je šesti OHBP izgrađen i opremljen u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Površina OHBP-a u Našicama iznosi 256,35 m2 i nešto je manja nego u drugim bolnicama, ali odgovara broju stanovnika i gustoći naseljenosti, odnosno broju hitnih pacijenata koji gravitiraju OŽB Našice. U sklopu odjela nalazi se trijaža, moderna dijagnostika, hitni laboratorij, reanimacijska sala, hitna operacijska sala te uređen i opremljen prostor za smještaj i nadzor akutnih pacijenata s modernom opremom što jamči veću sigurnost i precizniju dijagnostiku. Uređenje prostora stajalo je 1,2 milijuna, dok je nabavka nove medicinske opreme poput anestezioloških aparata, rendgena s mobilnim dijelom, monitora za praćenje životnih funkcija, EKG aparata i mobilnog ultrazvučnog uređaja, stajala 3 milijuna kuna.

OHBP Našice jedinstveno je ulazno mjesto u bolnici za sve hitne pacijente koji su u središtu interesa svih specijalista i dijagnostike u bolnici, a radit će 24 sata u danu 7 dana u tjednu što je u skladu sa svjetskom praksom modernih, dobro organiziranih zdravstvenih sustava. Kod prijema pacijenata provodit će se trijaža – postupak kojim se osigurava ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata te određuje redoslijed njihova zbrinjavanja.

Kroz Projekt unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu otvoreni su odjeli hitne medicine u OB Karlovac, ŽB Čakovec, OB Bjelovar, OB Zabok i OB Virovitica, a do kraja 2013. u funkciji će biti 21 suvremeno opremljen odjel.

Podijeli: