Indikacije za hitni medicinski prijevoz zrakom i sigurnost pristupa helikopteru

Stručni sastanak koji se u srijedu i četvrtak, 21. i 22. svibnja 2014., održao u prostorijama Kongresnog centra Poljud Split nastavak je edukacije liječnika koji za prijevoz oboljelog/ozlijeđenog pacijenta do bolnice koriste hitni zračni medicinski prijevoz.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Ministarstva obrane RH, stručni sastanak okupio je 104 ovlaštena naručitelja hitnog zračnog medicinskog prijevoza iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije kao i djelatnike medicinske prijavno-dojavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Kako bi navedeni zdravstveni djelatnici spremno dočekali predstojeću turističku sezonu, na sastanku su im predavači - zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med., ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić, dr. med. te predstavnik Ministarstva obrane – Eskadrile transportnih helikoptera natporučnik Josip Perić - predstavili indikacije i protokol za pozivanje helikoptera te mjere sigurnosti u pristupu helikopteru.

Stručni sastanak održan je u sklopu provedbe Sporazuma o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u svrhu pružanja zdravstvene zaštite na području Republike Hrvatske potpisanog između Ministarstva zdravlja i Ministarstva obrane u travnju 2012.

Podijeli: