In memoriam: mr. sc. Mirela Štefe, dr. med. specijalista hitne medicine

Tiho nas je napustila draga kolegica i prijateljica, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije mr. sc. Mirela Štefe, dr. med. spec. Pridružujući se mnogima koji se ovih dana s pijetetom sjećaju njezine osobe, želimo prije svega istaknuti njezin izvanredan doprinos razvoju i napretku hitne medicinske službe u RH. Doktorica Štefe uvijek je bila na usluzi onim najranjivijima – pacijentima, čije je živote i zdravlje svakodnevno spašavala. Reorganizacijom hitne medicinske službe uložila je svoj autoritet i veliko znanje u osnutak Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, dok je u njegov razvoj ugradila svoj ugled, iskustvo i plemenite težnje. Na svemu tome velika joj hvala.

Kratka službena biografija ni izbliza ne može prikazati sve one pozitivne stvari koje je mr. sc. Mirela Štefe, dr. med spec. učinila za pacijente, Županijski zavod i hitnu medicinsku službu u cjelini. Doktorica Štefe rođena je 13. studenog 1963. u Zagrebu. Nakon završene osnovne i srednje škole u Zagrebu, upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na istom fakultetu je i magistrirala te se potom zaposlila u Hitnoj pomoći Garešnica, a zatim u čakovečkoj Hitnoj pomoći. Strast prema košarci iz mlađe dobi kada je bila u državnoj košarkaškoj selekciji, u zrelim godinama pokazivala je zbrinjavanjem sportaša kao sportski liječnik. Ipak, ljubav prema hitnoj medicini je prevagnula te je mr. sc. Mirela Štefe, dr. med. spec. od osnivanja Hrvatskog liječničkog zbora Hrvatskog društva za hitnu medicinu bila član Upravnog odbora u dva mandata i, konačno, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Cijelom kolektivu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Hrvatski zavod za hitnu medicinu ovim putem izražava iskrenu sućut.

Sahrana mr. sc. Mirele Štefe, dr. med. spec. održat će se u petak, 19. srpnja 2013., u 12:30 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Podijeli: