HZHM na VIII. Konferenciji Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa

VIII. Konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa danas je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu okupila niz sudionika iz struke i znanosti kako bi zajednički promovirali kulturu svijesti o rizicima i smanjenju rizika, uključujući prevenciju katastrofa, ublažavanje posljedica i spremnost na odgovor. Uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, njegovog pomoćnika Damira Truta i voditelja regionalnog UN-ova Ureda za smanjenje rizika od katastrofa za Europu Abhilasha Panduna, na međunarodnoj Konferenciji sudjelovale su i predstavnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i Vedrana Anđelić, struč. spec. oec.

„Ova inicijativa potiče suradnju svih koji se bave fenomenima koji su važni za sigurnost ljudi, a nisu vezani samo za državne, već i znanstvene institucije i struku koja je svakodnevno angažirana po određenim pitanjima“, izjavio je tom prilikom ministar Božinović. Konferencijom su dominirale teme ulaganja u smanjenje rizika od katastrofa, kritična infrastruktura i procjene rizika te su predstavljeni projekti iz nekoliko sektora koji se upravo time i bave. Također, održana su i dva panela koja su se bavila procjenom rizika te izazovima kritične infrastrukture.

VIII. Konferencijom Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa održanom u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova ujedno je obilježen i Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa.

 

Podijeli: