Hrvatski timovi na međunarodnom natjecanju timova hitne medicinske službe u Sloveniji

Na VII. natjecanju timova hitne medicinske službe koje je u četvrtak, 26. rujna 2013., započelo na Rogli u Sloveniji, Hrvatsku predstavljaju timovi županijskih zavoda za hitnu medicinu iz Primorsko-goranske i Varaždinske županije. Otvorenju natjecanja prisustvovala je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je tom prigodom istaknula kako Hrvatska i Slovenija imaju zajednički interes u području djelatnosti hitne medicine. „Izazovima budućnosti hitne medicine lakše ćemo odgovoriti budemo li zajednički djelovali jer u zajedništvu leži velika snaga koja može donijeti pozitivne promjene“ izjavila je doktorica Grba-Bujević.

Natjecanje je okupilo 22 tima hitne medicinske službe, no unatoč velikoj konkurenciji ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu uvjerena je u dobar rezultat naših predstavnika na Rogli. Na ovogodišnjem natjecanju, uz pismeni ispit, bodovat će se ukupno devet različitih scenarija uključujući i scenariji masovne nesreće te reanimacije djeteta. Scenariji su bazirani na realnim situacijama s ozlijeđenima/oboljelima, a organizatori su se i ove godine potrudili da simulacije intervencija djeluju realistično. Uz brzinu izvođenja hitnih medicinskih postupaka, suci ocjenjuju i pravilan pristup unesrećenom te odabir opreme za što potpunije zbrinjavanje pacijenta na mjestu nesreće.

Spretnost, stručnu osposobljenost i znanje u izvođenju hitnih medicinskih postupaka na trodnevnom natjecanju timova hitne medicinske službe pokazat će tim Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije u sastavu Nina Čikeš Stegić, dr.med., Darko Stošić, med.teh. i Davor Iskra, vozač te tim Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije - Senad Handanagić, dr.med., Ljubomir Mašić, med.teh. i Ivica Mašić, med.teh.

Podijeli: