Evaluacijski trening medicinske prijavno-dojavne jedinice održan u Donjoj Stubici

Evaluacijski trening za dispečere medicinske prijavno-dojavne jedinice održan je u četvrtak i petak, 9. i 10. svibnja 2013., u Donjoj Stubici. Trening je okupio 30 polaznika iz Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Primorsko-goranske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Zadarske i Zagrebačke županije.

Ranije edukacije namijenjene medicinskim dispečerima u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu orijentirale su se na predavanja i radionice iz osnove komunikacije, tehničke potpore, postupaka u slučaju izvanrednih situacija, dokumentiranja u dispečerskoj službi te upoznavanja sa strukturom i načinom rada s Hrvatskim Indeksom prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu. Za razliku od tih edukacija na evaluacijskom treningu voditelj Andrej Fink, dipl.zn. i instruktori više su pažnje posvetili  interaktivnim radionicama gdje su polaznici na realističnim scenarijima usavršavali svoja znanja i vještine zaprimanja hitnog poziva.

Podsjetimo, Hrvatski Indeks prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu kao produkt uspješne reorganizacije hitne medicinske službe predstavlja smjernice za rad medicinskim dispečerima koje im omogućuju ispravno i dosljedno dodjeljivanje prioriteta svakom dolaznom hitnom medicinskom pozivu. Njegovom implementacijom osigurat će se ujednačena metodologija prijema hitnog medicinskog poziva u svim hrvatskim županijama.

Podijeli: