Edukacija vozača hitne medicinske službe u Slavonskom Brodu

U organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u Slavonskom Brodu je proteklog vikenda, od 28. do 29. siječnja 2013., održana edukacija za vozače izvanbolničke hitne medicinske službe.

Edukacija se provodi u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, a prošlo ju je 30 sudionika iz Brodsko-posavske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Vukovarske i Zagrebačke županije. Vozači kao djelatnici županijskih zavoda za hitnu medicinu i članovi tima izvanbolničke hitne službe dužni su poznavati temeljne hitne medicinske postupke i opremu. To znanje omogućuje im profesionalnu sigurnost i zaštitu te uvelike doprinosi timskom zbrinjavanju hitnog pacijenta.

Uz teorijska znanja, vrsni stručnjaci su sudionike proveli kroz niz radionica sa scenarijima baziranim na realnim situacijama s ozlijeđenima/oboljelima. Upravo se praktičnim radom najbolje i najbrže usvajaju nove vještine potrebne za kvalitetno suočavanje s izazovima ovog iznimno zahtjevnog i odgovornog posla. Edukacija se završila pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika, kojima je za pripremu provedbe edukacije Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavio Priručnik za vozače hitne medicinske službe.

Podijeli: