e-Usavršavanje: Mjere za suzbijanje epidemije COVID-19

U sklopu Programa e-Usavršavanje danas je održano prvo od dva najavljena predavanja prof. prim. dr. sc. Branka Kolarića, dr. med. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" o mjerama za suzbijanje epidemije COVID-19.

U predavanju se profesor Kolarić osvrnuo na epidemiološke pokazatelje u svijetu, Europi i Hrvatskoj te predstavio aktualne preporuke Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti te Svjetske zdravstvene organizacije za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Poseban naglasak stavio je na očuvanje zdravlja osoba starije životne dobi, a zdravstvene djelatnike koji su s udaljenih lokacija pratili njegovo predavanje upoznao je i s novostima u razvoju cjepiva, ali i odgovorio na niz njihovih pitanja.

Predavanje je održano u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a ovim načinom usavršavanja znatno je olakšan pristup profesionalnim sadržajima zdravstvenim djelatnicima na otocima te u ruralnim i teško dostupnim područjima. Naime, zahvaljujući videokonferencijskom sustavu u realnom vremenu predavanje su pratili djelatnici Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa i domova zdravlja u Ozlju, Metkoviću, Malom Lošinju, Rabu, Mljetu, Lastovu i Braču. Isto predavanje primarius Kolarić održat će i 22. listopada ove godine za zdravstvene djelatnike u Ogulinu, Vojniću, Slunju, Trilju, Vrlici te na otocima Hvar, Vis i Korčula.

 

Podijeli: