e-Usavršavanje: Indikacije i interpretacija nalaza 24-satnog snimanja EKG-a

U sklopu osnovnog Programa e-Usavršavanje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) danas je održano prvo od dva najavljena predavanja pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Zagreb izv. prof. prim. dr. sc. Marija Ivanuše, dr. med., FESC.

Svojim predavanjem, izv. prof. prim. dr. sc. Mario Ivanuša, dr. med., FESC prikazao je zdravstvenim djelatnicima na udaljenim lokacijama indikacije i interpretaciju nalaza 24-satnog snimanja EKG-a. Pojasnio je i ograničenja i dobrobiti ove dijagnostike te poseban naglasak stavio na procjenu značaja ventrikulske ekstrasistolije i fibrilacije atrija.

Zahvaljujući uporabi videokonferencijskog sustava HZHM-a, predavanje su realnom vremenu mogli pratiti djelatnici u Dugoj Resi, Korenici, Gospiću, Ozlju i Metkoviću te na otocima Braču, Cresu, Lastovu, Malom Lošinju, Mljetu, Pagu i Rabu. Program e-Usavršavanje provodi HZHM s ciljem razvoja i jačanja ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj. Njime je znatno olakšan pristup profesionalnim sadržajima zdravstvenim djelatnicima na otocima te u ruralnim i teško dostupnim područjima.

Podijeli: