Donacija opreme hitnoj medicinskoj službi u Tomislavgradu

Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić predao je u srijedu, 16. listopada 2013., djelatnicima hitne medicinske službe u Domu zdravlja Tomislavgrad, u Bosni i Hercegovini, opremu koja će hitnim pacijentima osigurati kvalitetniju hitnu medicinsku skrb, a zdravstvenim djelatnicima omogućiti bolje uvjete rada.

Akciju prikupljanja vrijedne opreme za hitnu medicinsku službu u Tomislavgradu inicirali su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za hitnu medicinu, a svojim donacijama podržali su je županijski zavodi za hitnu medicinu Brodsko-posavske, Istarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske i Osječko-baranjske županije. Oprema uključuje bocu za kisik s manometrom, aspirator, ovratnike za imobilizaciju vratne kralježnice, terensku liječničku torbu, ampularij, defibrilator (Zoll, M serije, bifazni, s punjačom i baterijama), 12 kanalni EKG uređaj, kardijalnu stolicu za transport pacijenata, udlage za imobilizaciju i rasklopna nosila. Uz opremu donirani su i edukativni materijali u izdanju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a dva djelatnika hitne medicinske službe DZ Tomislavgrad prošla su edukaciju u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Hitna u Tomislavgradu radi u teškim uvjetima, s nedostatnom medicinsko-tehničkom opremom nužnom za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine. U cilju daljnjeg razvoja bilateralnih odnosa između dviju zemalja, ali i unaprjeđenja kvalitete hitne medicinske usluge i za građane općine Tomislavgrad i za brojne turiste koji se tim putem slijevaju na Jadransku obalu, pokušali smo im pomoći donacijom opreme.

Podijeli: