Dogovorene aktivnosti za sigurnost i protočnost prometa tijekom turističke sezone

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. bila je u četvrtak, 24. svibnja 2018., na redovnom koordinacijskom sastanku koji su u Tehničkoj jedinici Ogulin organizirali predstavnici Hrvatskih autocesta u vezi dogovora oko zajedničkih aktivnosti usmjerenih na sigurnost i protočnost prometa, organiziranost žurnih i operativnih službi te informiranost korisnika u vrijeme turističke sezone 2018.

S obzirom na to da se broj intervencija ljeti obično udvostruči zbog velikih gužvi na većini prometnica prema moru, ravnateljica HZHM-a na sastanku je istaknula potrebu ulaganja dodatnog napora pri zbrinjavanju hitnih pacijenata. „I ove godine će HZHM osigurati dodatnih 20 timova hitne medicinske službe koji će dežurati na cestama i autocestama tijekom turističke sezone, dok će u Dubrovniku ponovo biti hitna helikopterska medicinska služba“, najavila je primarius Grba-Bujević te dodala kako se uz te dodatne mjere i dalje nastavlja suradnja Ministarstva zdravstva i Ministarstva obrane u hitnom zračnom medicinskom prijevozu. „Hitna helikopterska medicinska služba posebno je važna stanovnicima i posjetiteljima otočnih, ruralnih i slabo naseljenih područja RH kojima osigurava pravovremeni pristup bolnicama i dostupnost odgovarajuće medicinske skrbi“, zaključila je na sastanku ravnateljica HZHM-a.

Na sastanku su se okupili predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatskih cesta, Autocesta Rijeka-Zagreb, Autocesta Zagreb-Macelj, Bine Istra, Hrvatskog autokluba i Hrvatskih autocesta te dogovorili konkretne aktivnosti i zaduženja svih sudionika u realizaciji još jedne sigurne turističke sezone za sve korisnike hrvatskih prometnica.

 
Podijeli: