Delegacija Ukrajine u studijskom posjetu RH

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima je u Karlovcu ugostila delegaciju Ukrajine koja je u studijskom posjetu RH kako bi ih upoznala s cjelokupnim Projektom unapređenja hitne medicinske službe (HMS) i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Delegacija Ukrajine ovim se studijskim posjetom upoznala sa svim aspektima reorganizacije hitne medicine u RH, a kroz rad Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i njegovu medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu (MPDJ) te Centar za hitnu medicinu Opće bolnice Karlovac i s modernim i jedinstvenim suradničkim sustavom bolničke i izvanbolničke HMS zaslužnim za kvalitetno zbrinjavanje hitnih pacijenata. Također, delegacija je posjetila Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba s pripadajućom MPDJ.

Kroz Projekt unapređenja HMS-a i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji je pokrenula Vlada RH uz pomoć zajma Svjetske banke, HZHM je uveo i proveo niz važnih programa koji su neophodni za dugoročan uspjeh i zadovoljstvo pacijenata i medicinskih djelatnika. Ukrajina upravo provodi zdravstvenu reformu uz pomoć Svjetske banke, a budući da se dio tog projekta odnosi i na sustav hitne medicine, njeni predstavnici su u Karlovcu, iz prve ruke, doznali rezultate i prednosti, ali i dobili uvid u probleme koji se pojavljuju tijekom provedbe iste.

 
Podijeli: