3. HRVATSKI KONGRES PREVENTIVNE MEDICINE I UNAPREĐENJA ZDRAVLJA

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sudjelovala je u radu 3. hrvatskog kongresa preventivne medicine i unapređenja zdravlja koji se, pod pokroviteljstvom Vlade RH, održao u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku od 9. do 12. listopada 2014. Primarius Grba-Bujević održala je predavanje Aktivnosti Kriznog stožera Ministarstva zdravlja na poplavljenim područjima istočne Slavonije.

Organizatori Kongresa, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za javno zdravstvo Hrvatskog liječničkog zbora, istaknuli su da je ovogodišnja središnja tema - hrana i prehrana - izabrana kako bi se naglasila važnost i uloga javnog zdravstva u preventivi u ovom segmentu. Na Kongresu su se, također, obradile i teme vezane za preventivu zaraznih i nezaraznih bolesti te za umrežavanje u preventivi, a govorilo se i o aktualnim temama poput epidemije virusa Ebole.

Suorganizatori Kongresa u Slavoniji su Hrvatska agencija za hranu, Hrvatski liječnički zbor – stručna društva, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te zavodi za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.

Podijeli: