Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije prvi uveo sustav za upravljanje kvalitetom

Prigodnoj svečanosti dodjele certifikata za normu ISO 9001:2008 Zavodu za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije održanoj u prostorima Županije pod pokroviteljstvom župana Zlatka Komadine, dipl. ing. prisustvovala je, uz zamjenicu župana Marinu Medarić, dipl. oec. i pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo doc. dr. sc. Đuliju Malatestinić, dr. med., i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima.

Certifikat su ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davoru Vukobratu, dr. med. dodijelile predstavnice tvrtke Bureau Veritas Hrvatska Marija Klajn Vukelić, dr. med. i Ljiljana Novosel. Prethodno je Zavod uspješno završio postupak certifikacije i osigurao uvođenje norme ISO 9001:2008 čime je postao prvi certificirani Zavod za sustav upravljanja kvalitetom. Norma zahtijeva dokumentirani sustav slijeda i interakcije određenih procesa, provođenje internih kontrola radi utvrđivanja korektivnih i preventivnih radnji u svrhu poboljšanja procesa rada te stalno praćenje kako bi se osiguralo kontinuirano poboljšanje.

Ovom prigodom primarius Grba-Bujević istaknula je da se uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije još jednom pokazao pionirom u poboljšanju kvalitete hitne medicinske usluge s fokusom na sigurnost pacijenta. Dodala je kako će se njezinom primjenom racionalizirati i poboljšati organizacija rada, povećati zadovoljstvo i povjerenje pacijenata te djelatnika, kao i da će se podići razina modernizacije hitne medicinske službe i ugled županijskog Zavoda na državnoj i na međunarodnoj razini.

Svečanosti dodjele certifikata za normu ISO 9001:2008 prisustvovala je i zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Biserka Grbčić-Mikuličić, dr. med., zatim pomoćnica ravnatelja županijskog Zavoda za kontrolu kvalitete zdravstvenog rada Tatjana Pandak, dr. med. i glavni medicinski tehničar Zavoda Milan Lazarević, bacc. med. techn.

Podijeli: