Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije bogatiji za dva nova vozila

Ključeve novih vozila vrijednih milijun i četiristo tisuća kuna predao je u ponedjeljak, 23. prosinca 2019., župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar vozačima županijskog Zavoda za hitnu medicinu. Primopredaji vozila namijenjenih ispostavi Donja Stubica i sjedištu u Krapini prisustvovali su i pomoćnici ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Damir Važanić, mag. med. techn. i Luka Pejčić, dipl. iur.

"HZHM kontinuirano prati rad svih županijskih zavoda za hitnu medicinu, a krapinsko-zagorski Zavod na samom je vrhu prema našim pokazateljima. Tome u prilog idu i ova sustavna ulaganja u vozila, kadrove, edukaciju i opremu kako bi pacijenti dobili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu na ovom području", istaknuo je tom prigodom Damir Važanić, mag. med. techn. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije naglasio je da je njihova Medicinska prijavno-dojavna jedinica ove godine zaprimila 23 tisuće poziva, dok su timovi imali 13 tisuća intervencija na terenu, a 9700 pacijenata zbrinuli su u prostorima za reanimaciju. "Do današnjeg dana, naša su vozila prevalila 522 tisuće kilometara i to govori da se puno radi", rekao je ravnatelj Božić i dodao: "Željeli bi se pohvaliti da nam je prosječno vrijeme odaziva od primljenog poziva do dolaska pacijentu za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju 16 minuta, što je unutar standarda koji propisuju suvremena medicina."

Krapinsko-zagorska županija prepoznala je važnost rada hitne službe te je financirala nabavku ovih vozila iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti od 1,350.000 kuna, dok je županijski Zavod za hitnu medicinu osigurao 50 tisuća kuna.

Podijeli: