Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije ispunio uvjete za početak rada

Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) odobrilo je početak rada Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije u utorak, 30. kolovoza 2011., nakon dvodnevnog očevida tijekom kojeg su detaljno pregledani prostori i medicinsko-tehnička oprema u sjedištu Zavoda u Slavonskom Brodu te u njegovim ispostavama u Novoj Gradiški, Vrpolju, Okučanima i Lužanima.


Odlična suradnja lokalne i područne (regionalne) samouprave s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije Jelene Adrović, dipl. iur. i njezinim suradnicima urodila je plodom, budući da su ispunjeni svi traženi uvjeti propisani Pravilnikom (NN 42/11). Stručno povjerenstvo MZSS-a posebno je zadovoljno uređenjem i funkcionalnošću ispostave Lužani, za što su, na inicijativu načelnika Općine Oriovci Antuna Pavetića, osigurana potrebna financijska sredstva isključivo iz proračuna Općine Oriovci.


Reorganizacijom hitne medicinske službe (HMS) predviđeno je da novoosnovani Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije dobije šest novih, potpuno opremljenih vozila HMS-a. Vozila sadrže defibrilator, respirator, aspirator, pulsni oksimetar, kompletnu opremu za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljene reanimacijske ruksake za svakog djelatnika.


Kolegicama i kolegama u Brodsko-posavskoj županiji čestitamo na ispunjavanju uvjeta za početak rada i želimo im sreću u daljnjem radu!

Podijeli: