Vozači hitne medicinske službe usavršili svoja znanja na treningu u Slavonskom Brodu

Još jedan trening za djelatnike izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) održan je prošlog vikenda, 17. – 18. ožujka 2012., u Slavonskom Brodu. Ciljana skupina ovog treninga bili su vozači hitne medicinske službe, koji kao dio tima HMS-a  moraju imati odgovarajuće stručne kompetencije.

Kao i na treningu namijenjenom doktorima medicine i medicinskim sestrama/medicinskim tehničarima, voditeljica ovog treninga Branka Bardak, dr. med. spec.  s instruktorima polaznicima je, pomoću modernih nastavnih metoda, prikazala niz realističnih interaktivnih scenarija kroz koja su obnovili i unaprijedili svoja znanja i vještine. Praktični rad predstavlja oblik nastave kojim se najbolje i najbrže usvajaju nove vještine i toga su organizatori treninga – Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Ministarstvo zdravlja itekako svjesni. Ovaj način edukacije osigurava kvalitetno i profesionalno pružanje hitne medicinske skrbi.

Svih 24 polaznika, koji su u Slavonski Brod stigli iz Bjelovarsko – bilogorske, Karlovačke, Krapinsko – zagorske, Međimurske, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Sisačko – moslavačke i domaćinske Brodsko – posavske županije, uspješno su završili trening na zadovoljstvo stručnjaka koji su ih instruirali. Sudeći prema evaluaciji treninga zadovoljstvo je obostrano budući da su polaznici ocijenili cjelokupnu organizaciju treninga kao odličnu. Također, iz evaluacije se može iščitati da su vozači izvanbolničke hitne medicinske službe zainteresirani da se ovakve edukacije učestalije provode. Inače, ovo je prvi od najavljenih sedam treninga za vozače HMS-a koji će održati u ovoj godini. Edukaciju osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe nadzire Hrvatski zavod za hitnu medicinu, a organizirana je u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji se provodi uz potporu Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Podijeli: