UNICEF donirao deset oksigenatora objedinjenim hitnim bolničkim prijemima

Ukupno deset oksigenatora za objedinjene hitne bolničke prijeme donirao je danas UNICEF Ravnateljstvu civilne zaštite u sklopu svoje kampanje "Zajedno protiv koronavirusa!". Vrijednu medicinsku opremu preuzeli su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut sa suradnicima, a dodijelila ju je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo.

Oksigenatori služe kao koncentratori kisika i osiguravaju koncentrirani kisik pacijentima kojima je potrebna terapija kisikom. Donacija je odgovor UNICEF-a na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom, a uređaji vrijedni 52 600 kuna pridonijet će kvalitetnijem zbrinjavanju osoba oboljelih od COVID-19.

"Ova izazovna vremena traže veliku solidarnost i trenutačnu akciju kako bismo zaštitili djecu i njihove obitelji. UNICEF predano radi na pružanju najbolje moguće skrbi, posebno za najugroženije. Sada više nego ikad računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da se podrži najmlađe", rekla je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te zahvalila partnerima, donatorima, tvrtkama i građanima koji su podržali UNICEF-ov odgovor na krizu.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut zahvalio je UNICEF-u na ovoj, ali i svim prijašnjim donacijama te na uspješnoj i kontinuiranoj suradnji. "Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske", zaključio je tom prigodom dr. sc. Damir Trut.

Podijeli: