U Slavonskom Brodu održana edukacija djelatnika izvanbolničke hitne službe

Pod nadzorom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, u Slavonskom Brodu je od 6. do 8. lipnja 2013. održana edukacija namijenjena djelatnicima izvanbolničke hitne medicinske službe.

Edukacija osigurava standardiziran način provođenja hitnih medicinskih postupaka na području cijele Hrvatske, a potonja je, pod vodstvom Tatjane Pandak, dr. med., okupila deset liječnika te 20 medicinskih sestara i tehničara iz Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije. Standardizirani postupci u hitnoj službi još su jedan korak prema unaprjeđenju pružanja kvalitetne hitne medicinske skrbi, a sudionici edukacija zbirno ih, na jednom mjestu, mogu pronaći u izdanjima Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu – knjizi Smjernice za rad izvanbolničke hitne medicinske službe, priručniku Temeljni hitni medicinski postupci i DVD -u Hitni medicinski postupci u izvanbolničkim uvjetima. Trodnevna edukacija završila je pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu je, zbog multidisciplinarnosti i izuzetne složenosti hitne medicine, u suradnji s Ministarstvom zdravlja osmislio i organizirao edukacijsku kampanju za djelatnike hitne medicinske službe kroz koju je od listopada 2011. do danas prošlo 2.054 djelatnika.

 
Podijeli: