U realizaciji gastroenterološke radionice sudjelovao HZHM

Klinički bolnički centar Zagreb i ove je godine bio domaćin radionici Algoritmi u gastrointestinalnoj endoskopiji i endoskopskom ultrazvuku koja je okupila domaće i inozemne liječnike gastroenterologe te medicinske sestre i tehničare gastrointestinalne endoskopije i ultrazvuka. Ova, 17. po redu radionica je, sukladno epidemiološkoj situaciji, u potpunosti održana online, a informatičku podršku potrebnu za realizaciju iste osigurala je Služba za telemedicinu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) kao partner radionice.

Zahvaljujući videokonferencijskom sustavu HZHM-a polaznici su u izravnom prijenosu mogli pratiti predavanja eminentnih stručnjaka, profesora gastrointestinalne fiziologije na londonskom sveučilištu Queen Mary Daniela Sifrima te voditelja Jedinice za endoskopiju u milanskoj Humanitas Research Hospital Alessandra Repicija. Dok je Sifrim polaznicima približio novosti u dijagnostici gastroezofagealne refluksne bolesti, Repici se osvrnuo na ulogu endoskopije kod gastrointestinalnih funkcionalnih bolesti.

Radionica je održana u studenom 2020. u organizaciji endoskopske sekcije Hrvatskog gastroenterološkog društva i Udruge medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoskopiji Hrvatske, Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Zagreb, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i HZHM-a.

 

Podijeli: