U pripremi osnivanje OHBP Bjelovar

Do kraja ove godine trebao bi se osnovati Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) Bjelovar, zaključeno je na sastanku kojeg su u četvrtak, 28. srpnja 2011., održale ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević sa suradnicima i ravnateljica bjelovarske Opće bolnice prim. dr. sc. Vesna Lovčić, dr. med. sa suradnicima.


Bjelovarski OHBP nalazit će se u sklopu Opće bolnice Bjelovar, na lokaciji sadašnje kirurgije. Prostor se trenutno prilagođava Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje djelatnosti hitne medicine (NN, 42/11) kako bi ispunio svoju funkciju. Naime, OHBP je organiziran kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnici za sve hitne slučajeve. Cilj je umjesto pojedinačnih hitnih prijema po pojedinim djelatnostima osnovati OHBP i tako povećati učinkovitost zbrinjavanja hitne medicinske službe (HMS).


Medicinsko-tehnička oprema nužna za obavljanje HMS-a, a kojom će se koristiti djelatnici budućeg OHBP Bjelovar, osigurat će se iz zajma Svjetske banke, naglasila je tom prigodom prim. mr. Maja Grba-Bujević te posebno istaknula važnost kontinuirane edukacije zdravstvenih djelatnika koji će u bjelovarskom OHBP-u raditi.

Podijeli: