U Kosinjskoj dolini održana sjednica Stožera civilne zaštite

Na Kosinjskom mostu u četvrtak, 22. ožujka 2018., održana je sjednica Stožera civilne zaštite Općine Perušić, kojoj su prisustvovali ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić te predstavnici Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, Interventne policije, Policijske uprave ličko-senjske, Hrvatskih voda, Oružanih snaga Republike Hrvatske i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić.

Na sjednici su analizirane sve dotadašnje aktivnosti i njihovi učinci u pokušaju normaliziranja života stanovništvu poplavljene Kosinjske doline, a posebno je istaknuta dobra kooperativnost među žurnim službama. Zahvaljujući dobroj koordinaciji i brzoj reakciji svih sudionika sustava civilne zaštite, zaključeno je na Stožeru, sustav je ispunio svoju primarnu zadaću – pružanje pomoći ugroženom stanovništvu. Članovi Stožera su obilaskom terena uvidjeli da vodostaj stagnira te da se iz nekih stambenih objekata voda se povukla, a vlasnicima istih dostavljeni su aparati za isušivanje prostora.

Ipak, do daljnjega je u prekidu prometna komunikacija s naseljima Gornji Kosinj, Kosinjski Bakovac, Šušanj, Podjelar, Lipovo Polje i Donji Kosinj, a za sva naselja koja su prometno odsječena osigurana je komunikacija čamcima. Na terenu su i dalje pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite, dok su u Sisačko-moslavačkoj županiji, uz njih, angažirani i pripadnici Oružanih snaga.

Podijeli: