SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA ZGRADA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.
 
U pratnji predsjednika Vlade Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić te ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

Svečanosti je nazočio župan Božo Galić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu VSŽ Mato Matić koji su se obratili prigodnim riječima.
 
Ukupna vrijednost investicije nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije zajedno sa opremanjem iznosi 8 milijuna kuna te je u cijelosti financirana iz županijskih decentraliziranih sredstava.

Radovi su trajali 2 godine, a zemljište je poklonila Opća županijska bolnica Vinkovci.

Kako se radi o sjedištu Zavoda, zgrada sadrži prostor za reanimaciju/ambulantu, medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu, prostor za boravak i odmor djelatnika, garaže za vozila HMS, edukacijski centar, ured ravnatelja, pravnu i računovodstvenu službu te arhivu.

Od osnutka Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije 2011. godine, ovo je prvi prostor u vlasništvu Zavoda. Nova zgrada temelj je za daljnji razvoj izvanbolničke hitne medicinske službe i kvalitetno zbrinjavanje životno ugroženih građana na području Vukovarsko-srijemske županije.

Podijeli: