Solidarnost u Senju: Gospodarstvenici opremili, hitnjaci uredili prostor HMS-a

Nakon što im se voditeljica ispostave Senj Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Anita Biondić obratila za pomoć, čak 17 senjskih gospodarstvenika spremno je pomoglo u opremanju ispostave namještajem i ostalim potrepštinama vrijednim 40.000 kuna. I dok su lokalni gospodarstvenici kroz društveno odgovorno poslovanje pokazali senzibilitet prema svojim sugrađanima, sami zaposlenici ispostave Senj prihvatili su se ličenja i zidanja kako bi ostvarili dodatne uštede i osigurali si ugodno radno ozračje.

Tijekom prve godine svoga rada, županijski Zavod za hitnu medicinu adaptirao je potpuno derutan i neupotrebljiv prostor senjske ispostave, no preostalo ga je još urediti i opremiti. Zahvaljujući velikodušnosti gospodarstvenika te požrtvovnosti i entuzijazmu djelatnika hitne medicinske službe iz Senja, ispostava je konačno potpuno funkcionalna i spremna za rad. Od sada će se senjski hitnjaci moći potpuno posvetiti svakodnevnom spašavanju ljudskih života na terenu, a vrijeme između intervencija kratit će u uređenom i opremljenom prostoru.

Početkom studenog u novouređenoj ispostavi Senj održana je dodjela zahvalnica svim donatorima koji su pomogli opremiti prostor. Posebna zahvalnica, ona za požrtvovan rad, dodijeljena je vozaču hitne medicinske službe iz senjske ispostave - Tomislavu Papiću. Vozač Tomislav, trenutno pred mirovinu, cijeli je život proveo u Hitnoj pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Podijeli: