Sklopljen Sporazum o suradnji na projektu Uspostava hitne pomorske medicinske službe između HZHM-a i županijskih zavoda za hitnu medicinu

Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM) sklopio je danas Sporazum o suradnji na pripremi i provedbi EU projekta Uspostava hitne pomorske medicinske službe s pet županijskih zavoda za hitnu medicinu – Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije, Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, Zavodom za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije i Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije.

Sporazum se temelji na istoimenom Sporazumu koji su sklopili Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i HZHM, istaknula je ravnateljica HZHM-a prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. te nastavila kako se njime zavodi obvezuju na reguliranje međusobnih odnosa vezano uz pripremu i provedbu aktivnosti koje su vezane uz prijavu (izradu projektnog prijedloga), kao i provedbu EU projekta Uspostava hitne pomorske medicinske službe koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020. Također, ovaj Sporazum podrazumijeva korištenje brzih brodica nabavljenih iz EU sredstava na lokacijama Dubrovnik, Mali Lošinj, Rab, Supetar, Šibenik i Zadar te pružanje usluga prijevoza morem ozlijeđenima, odnosno oboljelima u slučajevima hitnih medicinskih indikacija, ali i suradnju u pružanju hitne medicinske skrbi kod akcija traganja i spašavanja na moru.

Ravnatelji navedenih županijskih zavoda, Davor Vukobrat, dr. med., Predrag Orlović, dr. med., mr. sc. Tomislav Jukić, dipl. pol., Leo Luetić, dr. med. i Luka Lulić, dipl. iur. te ravnateljica HZHM-a prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sigurni su kako će ovaj Sporazum doprinijeti racionalnijem i efikasnijem korištenju ljudskih potencijala i materijalno-tehničkih sredstava, kao i trajnoj održivosti hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama te, naravno, unapređenju njihove suradnje.

 
Podijeli: