Simpozijem obilježena 35. obljetnica bolničke hitne medicine u Rijeci

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima je sudjelovala na 37. simpoziju Značaj hitne medicine u kliničkoj praksi koji se, povodom 35. obljetnice bolničke hitne medicine u Rijeci, danas održao na riječkom Sveučilišnom kampusu.

U svom predavanju Reforma hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj, primarius Grba-Bujević osvrnula se na razvoj sustava hitne medicine u proteklih deset godina te istaknula važnost preventivnog djelovanja, zaštite univerzalnih vrijednosti, komplementarnosti i usklađenog djelovanja svih dionika u sustavu. "Partnerski odnos i cjelovit pristup svih dionika osigurat će bolji, kvalitetniji i sigurniji sustav djelatnosti hitne medicine, kako na izvanbolničkoj tako i na bolničkoj razini zdravstvene zaštite", zaključila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U središtu interesa 37. simpozija bila je hitna medicina u bolničkim uvjetima pa su sudionici imali priliku čuti zanimljiva predavanja o specijalizaciji iz hitne medicine, kao i o važnosti edukacije te značaju znanstvenog i stručnog razvoja hitne medicine. Također, upoznali su se s povijesnim razvojem Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Rijeka, organizacijom helikopterske hitne medicinske službe u Italiji i aktivnostima sekcije Hrvatske mreže za izvrsnost osnovane pri Hrvatskom društvu za hitnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Organizatori 37. simpozija Značaj hitne medicine u kliničkoj praksi su Zavod za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, riječka podružnica Akademije medicinske znanosti Hrvatske, KBC Rijeka, Katedra za anesteziologiju, reanimatologiju, hitnu i intenzivnu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te riječka podružnica Hrvatskog društva za hitnu medicinu HLZ-a.

Podijeli: