Ravnateljica HZHM-a održala predavanje na programu radionica Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. aktivno je sudjelovala na programu radionica Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika koji se održao u Motovunu od 30. lipnja do 4. srpnja 2015.

Središnja tema ovogodišnjeg programa bila je održivost promjena u zdravstvu jer, kako su istaknuli organizatori, posljednjih deset godina svjedočimo brojnim reformama i promjenama u hrvatskom zdravstvu, a programom radionica htjeli su sa sudionicima istražiti jesu li one bile uspješne i održive. Primarius Grba-Bujević sudjelovala je u programu radionica pod nazivom Zdravstveni sustav u Republici Hrvatskoj 2020. u sklopu kojeg je održala predavanje Zbrinjavanje hitnih i izvanrednih stanja – perspektive razvoja sustava.

Program Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika organizirali su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo-Hrvatski liječnički zbor, Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja, Hrvatska liječnička komora, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Istarska županija, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Istarski Domovi zdravlja, Dom za odrasle osobe Brkač i Udruga PIN za zdravlje u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu.

Podijeli: