RADNI SASTANAK VODITELJA I INSTRUKTORA TRENINGA OSOBLJA IZVANBOLNIČKE HMS

Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za hitnu medicinu organizirali su u Mariji Bistrici od 17. do 19. veljače 2012. godine radni sastanak za voditelje i instruktore treninga osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe. Sastanak je održan u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji se provodi uz potporu Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Radni sastanak je dio projektnog zadatka provedbe treninga osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe (doktora medicine bez specijalizacije iz hitne medicine, medicinskih sestara-medicinskih tehničara bez dodatnog specijalističkog usavršavanja u djelatnosti hitne medicinske pomoći i vozača koji rade u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi) radi stjecanja stručne osposobljenosti, vještina i stavova za rad u hitnoj službi.

Podsjetimo, u siječnju 2012. godine Ministarstvo zdravlja RH objavilo je javni poziv za iskazivanje interesa za pružanje savjetničkih usluga voditelja i instruktora na treningu osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe. Voditelji i instruktori odabrani su u skladu s Procedurama Svjetske Banke (Guidelines: Selection of Employment of Consultants by World Bank Borrowers), odnosno metodom Odabir konzultanta pojedinca (IC-Selection of Individual  Consultants) iz Smjernica Svjetske banke.

Prije početka održavanja samih treninga, Hrvatski zavod za hitnu medicinu okupio je na radnom sastanku izabranih 6 voditelja i 24 instruktora kako bi se dogovorila i osigurala jedinstvena metodologija provedbe treninga osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe. Treninzi će se provoditi prema programu koji je izradio Hrvatski zavod za hitnu medicinu sukladno stručnoj literaturi „Temeljni hitni medicinski postupci“ i edukativnom video materijalu „Hitni medicinski postupci u izvanbolničkim uvjetima“. Sudionici radnog sastanka su se kroz praktičnu nastavu upoznali sa sadržajem i programom treninga, čime će se osigurati jedinstveni pristup i ujednačena metodologija prilikom održavanja svih treninga osoblja izvanbolničke hitne službe.

Podijeli: