Radni sastanak glavnih sestara bolničkih odjela hitne medicine

Savjetnik za sestrinstvo Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić, mag. med. techn. sastao se s glavnim medicinskim sestrama i tehničarima svih bolničkih odjela hitne medicine u RH. Radnom sastanku u prostorijama Zavoda prisustvovala je i predstavnica Hrvatske komore medicinskih sestara Ružica Evačić, mag. med. techn.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu pokrenuo je inicijativu za izradu jedinstvene sestrinske dokumentacije za odjele hitne medicine te su glavnim sestrama i tehničarima predstavljena moguća rješenja vezana za kvalitetno vođenje dokumentacije o zdravstvenom stanju pacijenta u odjelima hitne medicine. Predloženi način izrade jedinstvene sestrinske dokumentacije obuhvaća sve aspekte zbrinjavanja hitnih pacijenata i dokaz je slijeda provedenih sestrinskih postupka - od trijaže, zbrinjavanja, do opservacije i otpuštanja s odjela.

Također, na sastanku je prikazana analiza podataka za indikatore trijaže za 2013., nakon čega se raspravljalo o metodi prikupljanja podataka kako bi bili pogodni za analizu, usporedbu i eventualna poboljšanja. „Sustavno prikupljanje i analiza indikatora trijaže glavni je pokazatelj učinkovitosti sustava bolničke hitne medicinske službe“ istaknuo je Damir Važanić.

Podijeli: