Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine

Ususret ljetnim mjesecima radna skupina Ministarstva zdravstva podsjeća na nepovoljne učinke vrućina na ljudsko zdravlje, posebno starijih, dojenčadi, ljudi koji rade na otvorenom i kroničnih bolesnika. Vrućine mogu potaknuti iscrpljenost i toplinski udar te mogu pogoršati postojeća stanja, poput kardiovaskularnih, respiratornih, bubrežnih ili mentalnih bolesti.

Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine koji je izradila radna skupina Ministarstva zdravstva uključuje korisne savjete i preporuke kojima se navedeni štetni učinci vrućina na zdravlje mogu spriječiti ili barem ublažiti. Osim toga, protokol definira postupke potrebne za pripravnost i djelovanje na nacionalnoj i lokalnoj razini u slučaju opasnosti od toplinskog vala.

Kako reagirati i ponašati se tijekom vala velikih vrućina pročitajte i na lepezi Zaštitimo se od vrućine te na plakatu istog naziva. Praćenje porasta temperature provodit će se do 30. rujna 2021. godine, a stanje iz dana u dan možete pratiti i na našim mrežnim stranicama.

Podijeli: