Premijer Plenković otvorio ispostavu hitne medicine u Murskom Središću

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u Murskom Središću dobila je zeleno svjetlo Ministarstva zdravstva za početak rada te ju je danas svečano otvorio predsjednik Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković, dipl. iur. Otvorenju su prisustvovali i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., župan Međimurske županije Matija Posavec, mag. ing., gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr. sc. Tomislav Novinščak, dr. med. i brojni drugi ugledni gosti.

Prema Mreži hitne medicine (NN, br. 49/16), zbog bolje organizacije sustava i optimalne pokrivenosti, u ispostavi Mursko Središće nalazit će se timovi T2 koje će zajednički financirati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Međimurska županija. U uređenje prostora uloženo je ukupno 330.000 kuna, a trošak su podijelili Grad Mursko Središće i općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu, dok je Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije ispostavu opremio namještajem, medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom.

Ovom prigodom primarius Grba-Bujević čestitala je Međunarodni dan sestrinstva svim medicinskim sestrama i tehničarima koji se u spomen na rođenje začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale obilježava na današnji dan, te je pohvalila trud svih koji su sudjelovali u realizaciji ispostave u Murskom Središću. Posebno je naglasila kako se Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, uz profesionalno zbrinjavanje svih hitnih pacijenata na svom području, uvijek isticao svojim javno zdravstvenim kampanjama. Akcije, poput ove posljednje nazvane Šest pitanja koja život znače i namijenjene učenicima osnovnih škola, izrazito su važne kako bi se građane upoznalo s djelatnošću hitne medicinske službe (HMS), ali i potaknulo ih da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe, zaključila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Podijeli: