Predstavnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na seminaru u Bruxellesu

Predstavnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med. i Maja Dragosavac, dip. pol., aktivno su sudjelovale na seminaru Obrazovanje i osposobljavanje odraslih zdravstvenih djelatnika održanom od 12. do 14. studenoga 2014. u Bruxellesu. Seminar je, u sklopu upoznavanja s Erasmus+ programom Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014.-2020., organizirao Norveški centar za međunarodnu suradnju u obrazovanju (SIU).

Potražnja za osposobljenim zdravstvenim djelatnicima na tržištima Europe u stalnom je porastu te je, uz edukaciju mladih, potrebno uložiti dodatne napore i educirati odrasle djelatnike. Ovom izazovu europske zemlje pristupaju različito i u pogledu strategije zapošljavanja, ali i u načinu organizacije edukacije i osposobljavanja. Seminarom je SIU nastojao stvoriti platformu na kojoj će svi njegovi sudionici uključeni u proces obrazovanja i osposobljavanja zdravstvenih djelatnika moći razmijeniti iskustva te razviti strateška partnerstva i započeti s radom na konkretnim projektima.

Seminar je okupio 40 sudionika iz odabranih europskih zemalja, a predstavnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu istaknule su potrebu za dodatnim specijalističkim stručnim usavršavanjem medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u timovima T2 u Republici Hrvatskoj te razmijenile iskustva o sustavima edukacije u drugim zemljama.

Podijeli: