Potpisani ugovori u sklopu projekta Specijalističko usavršavanje doktora medicine

U Ministarstvu zdravstva danas su uspješnim prijaviteljima za projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine, koji se provodi u okviru europskog Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.-2020., uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su resorni ministar prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, dipl. phys., ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, dipl. iur., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i njezina zamjenica dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr. med., brojni predstavnici jedinica područne (regionalne) samouprave te ravnatelji zavoda za hitnu medicinu.

Ugovori su danas uručeni zavodima za hitnu medicinu Brodsko-posavske, Istarske, Karlovačke, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba. Ugovore potpisuju Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao posrednička tijela, s ravnateljima županijskih zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja kao korisnicima tih sredstava. Za projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine iz Europskog socijalnog fonda osigurano je ukupno 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojima će se financirati ukupno 273 specijalizacije na primarnoj razini zdravstvene zaštite, od čega 37 specijalizacija hitne medicine.

Krajnji rok za završetak svih aktivnosti svakog pojedinog projekta specijalizacije je 31. prosinac 2023. godine. Projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine pokrenut je zbog poboljšanja pristupa zdravstvenoj zaštiti u manje atraktivnim, ruralnim i nerazvijenim područjima osiguranjem dovoljnog broja specijalista kako bi se postupno smanjilo upućivanje pacijenata u bolnice te osigurala veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

 
Podijeli: