Poslijediplomski tečaj 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja Škola hitne medicine

Zbog velikog interesa u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ ponovo je održan dvodnevni poslijediplomski tečaj 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja Škola hitne medicine namijenjen specijalizantima hitne medicine te svim liječnicima koji sudjeluju u radu hitne medicinske službe. Voditeljice i tematski suvoditelj Škole, dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr. med., doc. prim. dr. sc. Višnja Nesek Adam, dr. med. i prof. prim. dr. sc. Hrvoje Pintarić, dr. med., nisu iznenađeni velikim odazivom s obzirom na to da se na edukaciju s područja hitne medicine dugo čekalo. Međutim, kako su istaknuli, vesele se entuzijazmu budućih specijalista hitne medicine, kao i kolega koji već godinama rade ovaj težak i odgovoran posao.

Škola hitne medicine okupila je ukupno 64 liječnika, koje je kroz najvažnije teme iz područja kardiocirkulacijskih i respiracijskih poremećaja, način njihove kliničke prezentacije i terapijsko zbrinjavanje provelo 25 afirmiranih hrvatskih stručnjaka. Polaznici Škole i ovaj put stečena teorijska znanja mogu ponoviti iz priručnika Kardiocirkulacijski i respiracijski poremećaji te EKG u hitnoj medicini, koji su tiskani posebno za ovaj tečaj i podijeljeni polaznicima.

Podsjetimo, poslijediplomski tečaj 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja Škola hitne medicine prati program specijalizacije iz hitne medicine, a održavat će se u petogodišnjem ciklusu putem dvodnevnih tečajeva I. kategorije. Njegovi organizatori su Hrvatski liječnički zbor Hrvatsko društvo za hitnu medicinu, Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Klinička bolnica „Sveti Duh“.

Podijeli: