Počeo slovenski Zdravstveni razvojni forum

Na Zdravstvenom razvojnom forumu koji je danas započeo u Portorožu u Sloveniji pomoćnik ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Damir Važanić, mag. med. techn. predstavio je strateške ciljeve i aktivnosti Republike Hrvatske u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19.

"Strateški ciljevi i aktivnosti RH ponajprije su usmjereni na identificiranje i utvrđivanje karaktera prirode virusa i ozbiljnost kliničke slike, minimiziranje širenja prijenosa zaraze, smanjenje morbiditeta i mortaliteta, kao i opterećenosti zdravstvenih djelatnika te na pružanje maksimalne podrške zdravstvenom sustavu i na informiranje i edukaciju građana", istaknuo je Važanić. Osim izlaganja koje je pripremio u suradnji s ravnateljicom HZHM-a prim. mr. Majom Grba-Bujević, dr. med., Važanić je s kolegama iz susjednih zemalja sudjelovao i na okruglom stolu Kvaliteta i sigurnost tijekom epidemije: Gdje smo i koliko zaostajemo za EU?

Ovogodišnji Zdravstveni razvojni forum okupio je relevantne dionike zdravstvenog sustava iz Slovenije, Hrvatske, Italije i drugih zemalja, a središnja tema je stabilnost i održivost zdravstvenih sustava – odgovor na krizu. Sudionici foruma otvorenim dijalogom traže najbolja rješenja za aktualne zdravstvene izazove koje je pandemija bolesti COVID-19 stavila pred europsko i svjetsko javno zdravstvo, a podršku u radu pružili su im i slovenski predsjednik Borut Pahor te slovenski ministar zdravstva Janez Poklukar.

Podijeli: