Otvoren Nastavni centar za izvanbolničku hitnu medicinu u Ludbregu

Novouređeni Nastavni centar za izvanbolničku hitnu medicinu jučer su u ispostavi Ludbreg Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije obišli pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Branka Tomljanović, dr. med., zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin i ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Nastavni centar proširen je s 38,69 na 88,24 kvadratna metra, omogućava edukaciju djelatnika u tri prostorije, a opremljen je sa svom potrebnom medicinskom opremom. Ukupna vrijednost investicije nešto je veća od 153 tisuće kuna i u cijelosti je financirana sredstvima Ministarstva zdravstva. Ovom prigodom tim hitne medicinske službe u Ludbregu dobio je i uređaj za automatsku masažu srca, odnosno Autopulse sustav za oživljavanje vrijedan nešto više od 110 tisuća kuna. Takva dva uređaja već imaju timovi u Varaždinu, a po jedan timovi u Ivancu i Novom Marofu. Puštanjem u rad Autopulse sustava u Ludbregu dostupnost zdravstvene zaštite u cijeloj županiji je ujednačena, zaključio je ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec. „Uređaj funkcionira tako da se najprije uzme mjera prsnog koša, nakon čega uređaj počinje s masažom srca, jednakim tempom i jednakim pritiskom gotovo beskonačno, koliko god traje baterija“, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

S ovom investicijom zadovoljan je i zamjenik župana Robert Vugrin: „Nekoliko investicija u posljednjih godinu dana zasigurno pridonosi podizanju standarda u ludbreškoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Drago mi je da Zavod ulaže u opremu i u ljudstvo i zato je važno da ovdje imamo jedan moderni, dobro opremljeni novi Nastavni centar za izvanbolničku hitnu medicinu.“

 
Podijeli: