Opremu u sklopu projekta NeurNet dobila bolnica u Tuzli

U sklopu IPA projekta NeurNet – Mreža za zbrinjavanje pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovanom fazom Parkinsonove bolesti u ponedjeljak, 16. rujna 2019., svečano su uručene radne jedinice za Video-EEG monitoring Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u Bosni i Hercegovini. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Dragosavac, dipl. pol. i Kristijan Vranjković, str. spec. ing. inf. teh. te predstavnici Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Projekt NeurNet provodi se u suradnji Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine, Ministarstva zdravlja Crne Gore i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu s ciljem uspostave mreže referentnih centara i bolnica kojom će se unaprijediti kvaliteta i dostupnost usluga za pacijente s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovanom fazom Parkinsonove bolesti. U Projekt je uključeno ukupno 10 bolnica iz tri navedene zemlje koje će se umrežiti sa Zavodom za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava kao referentnim centrom. Modernom ICT tehnologijom omogućit će se audiovizualna komunikacija i konzultacije te razmjena nalaza, snimaka i očitanja između bolnica i referentnog centra što će osigurati postavljanje točnih dijagnoza i liječenje na daljinu.

Ukupna vrijednost projekta je 865.767,09 eura, a hrvatska komponenta iznosi 362.850,40 eura, pri čemu svaki partner sudjeluje u sufinanciranju s ukupno po 15 posto vlastitih sredstava.

Podijeli: