OHBP Koprivnica simpozijem obilježio 20. obljetnicu rada

Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) Opće bolnice "dr. Tomislav Bardek" Koprivnica obilježio je danas okruglu, 20. obljetnicu rada, a tim povodom je u Koprivnici održan 3. Simpozij hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem s prigodnom temom - Gdje smo danas?

Na simpoziju je sudjelovao i zamjenik ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) Damir Važanić, mag. med. techn. koji se prisjetio kako je koprivnički OHBP, u kojem je tada i sam bio zaposlen, prvi uveo Australsko-azijsku trijažnu ljestvicu koja je danas temelj trijažnog standarda u Hrvatskoj. "Time je osigurana ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata koji dolaze u OHBP uz istodobno kvalitetnije zbrinjavanje te reduciranje mogućnosti incidentnih događaja", istaknuo je Važanić te djelatnicima OHBP-a čestitao ovu veliku obljetnicu. Tom prigodom je i voditeljici najstarijeg OHBP-a u RH, Dijani Osman, dr. med. spec. uručio plaketu HZHM-a za poseban doprinos razvoju djelatnosti hitne medicine u RH, dok je Gordani Slavetić, dr. med. spec. i medicinskim sestrama Gordani Brgles, Marini Friščić i Valentini Kovaček dodijelio priznanja za izniman doprinos razvoju i napretku djelatnosti hitne medicine.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić, dr. med. spec. naglasio je važnost hitne medicine u našem zdravstvenom sustavu te dodao kako je od 2003. godine, kada je osnovan OHBP u Općoj bolnici u Koprivnici, do danas, napravljen velik iskorak u stručnom, kadrovskom i infrastrukturnom aspektu. "Kao prvi OHBP u RH želimo prikazati organizaciju i način rada našeg Odjela, mogućnosti zbrinjavanja hitnog pacijenta i što znači OHBP za organizaciju rada cijelog bolničkog zdravstvenog sustava", rekla je voditeljica koprivničkog OHBP-a Dijana Osman, dr. med. spec. okupljenim sudionicima simpozija.

Održan u organizaciji OHBP-a Koprivnica, a pod pokroviteljstvom HZHM-a, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog društva hitne medicine i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, simpoziji je obuhvatio raznolike teme, uključujući kompetencije liječnika i medicinskih sestara u hitnoj medicini, važnost komunikacije zdravstvenih djelatnika u hitnoj medicinskoj službi i trijažu u OHBP-u. Bila je to jedinstvena prilika sudionicima da s kolegama razmjene stečena iskustva, znanja i vještine s ciljem unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi.

Podijeli: