Održani Dani zdravstvenih karijera

Hrvatski zavod za hitnu medicinu sudjelovao je na konferenciji Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj koja se u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala u Školi narodnog zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ 11. i 12. svibnja 2018.

Konferencija je organizirana prvenstveno kako bi se ohrabrilo zdravstvene djelatnike na razvijanje profesionalne karijere u Hrvatskoj te kako bi ih se informiralo gdje se sve u našem zdravstvenom sustavu mogu zaposliti. Predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu pružili su sve potrebne informacije zainteresiranima o radu u bolničkoj i izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi, a student medicine Damir Martinović održao je prezentaciju Karijere u hitnoj medicini. Uz budućeg liječnika Damira Martinovića i njegovu kolegicu Ivu Miloš, autori tog rada su i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. te Aleksandar Džakula, dr. med. s Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

„Kroz hrvatsku povijest nikada nismo imali krizu etičnosti, požrtvovnosti ni krizu kompletnog medicinskog znanja koju dajemo pacijentima“, rekao je na svečanom otvorenju konferencije ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med. te naglasio kako se nada da će cjelokupno društvo znati cijeniti medicinsku struku, kao i da će mladi liječnici ostajati u RH te moći razvijati svoju karijeru i pristojno živjeti od plaće. Uz ministra zdravstva, okupljenim studentima i stručnjacima s područja zdravstva prigodno se obratio i izaslanik predsjednice RH doc. dr. sc. Tomislav Madžar, dr. med.

Podijeli: