Održana vježba Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Eksplozija i požar u kinodvorani

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije jučer su sudjelovali u vježbi masovne nesreće Eksplozija i požar u kinodvorani koja se održala u kumrovečkom Znanstveno – studijskom centru, a vježbu je pratila zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr. med. u društvu krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i njegovog zamjenika Anđelka Fereka-Jambreka.

U vježbi kojom je, kako i sam naziv kaže, simulirana eksplozija i požar u kinodvorani, ukupno su bile ozlijeđene 53 osobe, a cilj vježbe bila je provjera spremnosti žurnih službi te unapređenje načina zajedničkog koordiniranog reagiranja u masovnoj nesreći s naglaskom na medicinsko zbrinjavanje i medicinski odgovor. Svi djelatnici hitne medicinske službe (HMS) koji su sudjelovali u vježbi, njih 86, zbrinjavali su ozlijeđene sukladno protokolu postupanja usvojenog na tečaju Medicinskog odgovora na masovnu nesreću te su pokazali stručnost i profesionalnost u radu, kao i spremnost brzog medicinskog odgovora na ovakve situacije.

Uz 86 djelatnika HMS-a i 53 statista - učenika Srednje škole Pregrada, u vježbi je sudjelovalo još 60 pripadnika sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Policijske postaje Klanjec, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, javnih vatrogasnih postrojbi, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kumrovca i njihovih prijatelja iz Slovenije te Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područnog ureda Krapina.

 
Podijeli: